Wie chaos beschrijft stelt orde op zaken

 Is het in jouw hoofd (en op jouw bureau) ook zo een chaos? Ik herken dit ook zo… In mijn hoofd is het te vaak een chaos, te veel ideeën, te veel to do’s, te veel “dit wil ik ook” en “dit moet ik ook” Als eerst: laat los dat je dingen “moet” omdat anderen het doen, het is JOUW BEDRIJF, dus je moet niks (behalve je administratie en dat soort leuks 😉 )

 

Dit Wil ik’s

Dit WIL ik ook is een ander ding, dat kan heel leuk zijn!  Mail jezelf de “dit wil ik’s”. Zo is het uit je hoofd en in je inbox, die kom je altijd weer tegen. RUST in je hoofd! Ik mail mezelf echt alles, klinkt suf, nou dan ben ik maar suf! Zet deze mails met “wil ik’s” in het Wil ik mapje en kijk er (een week) later pas weer naar, wil je het dan nog steeds? Dan komt het in je to do lijst, maar vaak denk je ook … ach nee joh, dat was een raar idee, ook prima delete! Mijn to do lijst is gewoon mijn agenda. Ik schrijf een idee op bij de volgende week. Wil ik het idee al een beetje uitwerken of heb je een linkje of beeldmateriaal dat me hier verder mee helpt? Dan mail ik het naar mezelf en zet het in het mapje “Wil ik”. Heb ik volgende week toch geen tijd of zin? Dan check ik nogmaals of ik het echt wel wil, zo nee, kruis er door. Toch leuk? Pijl er onder en bij een volgende week opschrijven.

 

Heb je ineens een heel tof idee, eentje die jouw bedrijf echt kan laten groeien?

Schrijf het op een (mooi) briefje en hang deze boven je bureau of aan je pc. Zo zie je het steeds weer en krijg je er vanzelf een blij gevoel of buikpijn van en weet je snel genoeg of het echt een tof idee is.

Afvinken is zooo fijn!

In principe staat alles nu dus in je agenda. Ik gebruik een agenda van Hema, (bijna) A4 formaat met voor iedere dag en mooi groot gedeelte voor al mijn krabbels.

 

  • Afspraken met klanten of collega’s omcirkel ik met een vrolijk kleurtje.
  • To do’s die echt die dag af moeten, krijgen een gekleurd vierkant.
  • De rest staat gewoon in de lijst.
  • Vink af wat klaar is! Echt dat is zooo fijn.
  • Leg je vrolijkste stift klaar en vink heerlijk af als de klus geklaard is.
  • Heb je iets gedaan dat niet op de lijst stond? Schrijf het er bij en vink het af.
  • Dat voelt niet alleen heerlijk, zo kun je ook terug vinden wanneer je iets hebt gedaan.
En echt … je moeder heeft gelijk 😉 Ruim je bureau op!

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd werkhoofd.
Zoek die stapel met papieren uit, stop die stickertjes in een blikje & die pennen in een vrolijke etui. Neem die lege bekers mee naar de keuken & werk nou eindelijk die snoertjes eens weg. Een opgeruimd bureau betekend niet een saai bureau! Natuurlijk “mag” je het bureau vol hebben staan met leuks, maar zorg wel dat het op zijn plek staat en dat er niet allerlei to do’s rondzwerven tussen die blaadjes en stapeltjes.

Maak je een foto van jouw opgeruimde bureau? Tag me even op Instagram 😊

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.