Wat moet ik zonder Trello?

 

Als je me deze vraag een jaartje geleden had gesteld, had ik gezegd: alles! Ik heb echt geen Trello of ander systeem nodig om mijn werk te kunnen doen. Hoe anders denk ik daar nu over!

Trello is een online tool om overzicht te creëren in jouw werkzaamheden. Je kunt Trello op je laptop gebruiken, maar er is ook een App.
In Trello maak je borden aan en deze borden deel je weer in. Even een voorbeeld:

Ik heb een bord De Online Etaleuze

Deze heb ik ingedeeld in:

Klant 1
Klant 2
Klant 3
Klant 4
Content social media
To Do
Cursussen die ik wil volgen
Afgehandeld

Al mijn klanten hebben een eigen bord. In dit bord zet ik gegevens, informatie en maak ik checklists, ik hou zo van checklists! Zo kan ik alle gegevens van de klant snel terugvinden en kan ik afvinken wat klaar is.  Ook hou ik de gewerkte uren per klant bij.  Soms maak ik een printscreen van de Trello App en stuur ik deze naar de klant, met het urenoverzicht, of de checklist, zo kan de klant ook meteen zien hoe ver ik ben.

Ik heb de namen van klanten ed even geel gemaakt, ivm de privacy.

Daarnaast werk ik met klanten in Trello. De klant deelt dan een of meerdere borden met mij en zo kunnen wij tegelijk werken aan projecten. Er is een chatfunctie, hier kun je korte berichten naar elkaar sturen. Trello geeft bij iedere wijziging een mention dat er iets gewijzigd is. (dit kun je ook uitzetten) Ook kun je deelnemers van het bord taggen, zo kun je opdrachten doorgeven bijvoorbeeld.

Je kunt Trello dus gebruiken voor je eigen bedrijf maar ook samen met klanten / andere bedrijven. Zo werk ik samen met Gea van Jouw Technische Coach, wij hebben samen ook een bord voor onze gezamelijke klanten.

Als blogger bijvoorbeeld kun je Trello inzetten om content te delen met bloggers waar je mee samen werkt. Zo hoef je niet steeds te mailen en blijft alles zichtbaar voor alle deelnemers van het bord. Maar je kunt ook borden aanmaken per onderwerp en hieronder dan weer de ideeën voor verschillende blogs. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Trello kan ook ingezet worden als content planning. Voor jezelf of voor je VA die voor jou je berichten inpland.

Een bord met: Maandag:

7:00 uur bericht facebook over:
15:00 uur bericht Instagram over …
19:00 uur blog delen

Je kunt alle tekst, linkjes en beeldmateriaal kwijt, zodat alles fijn bij elkaar staat.

Ben je al enthousiast? Dan heb ik nog een leuk feitje, Trello is namelijk helemaal gratis!
Je maakt een account aan en je kunt meteen aan de slag.
Een betaald account kan, maar heb ik tot nu toe nog niet nodig gehad.

Onderstaande foto is het overzicht van al mijn Trello borden, uiteraard zonder gegevens van klanten.

Mocht je nog vragen hebben, mail me gerust!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.