Een blogje “uit de oude doos” dit blog schreef ik begin 2016 voor Shops with Love.
Vrije tijd… heb je vrije tijd als moeder van, vrouw van, vriendin van, medewerker van … ?
Tuurlijk heb je vrije tijd! Daar ga je gewoon tijd voor maken!

Toen de kinderen klein waren had ik vrije tijd als ze ‘s middags alle drie sliepen, veel van mijn vriendinnen gingen dan het huishouden doen … ik niet, ik ging lekker iets voor mezelf doen. Tv kijken als ik moe was, freubelen als ik energie had of gewoon lekker een boekje lezen. ‘S avonds had ik ook vrije tijd … maar dan was ik te moe om nog boe of bah te zeggen haha

Tegenwoordig zitten mijn kinderen alle drie op het voortgezet onderwijs en heb ik een eigen bedrijf aan huis, dus ik kan mijn eigen tijd indelen.

Dat betekent niet dat ik dus veel vrije tijd heb!

Je tijd vrij indelen is iets anders dan vrije tijd hebben, ik deel mijn tijd zo in, dat ik “vrij” ben als de kinderen uit school komen. Ik kan wel naar de dokter of tandarts wanneer het uitkomt * reuze handig, de doktersassistentes zijn altijd blij met mij, ik zeg meestal bij de eerste optie, ja hoor ik kan *

Maar vrije tijd kom ik eigenlijk nog steeds te kort, oh nee stop kwam ik nog steeds te kort. Sinds een jaartje werk ik bewust niet meer in het weekeinde en de avonden zijn ook van mij. Mijn werkdag loopt van 9:00 uur tot 15:00 uur daarna slokt het huishouden mij “vrije” tijd op & zo rond 15:30 uur zijn de kinderen meestal wel thuis.

Werk je buitenshuis dan is je “vrije” tijd duidelijker te definiëren.
Ik werk op die en die dagen, de andere dagen zijn vrij. Helaas betekent vrij ook dan niet dat je vrije tijd hebt, het huishouden schreeuwt tenslotte net zo hard om aandacht, de kinderen hebben school, clubjes, sport, zwemles. Je ouders willen graag dat je langs komt, de sportschool zou blij zijn als jij hem met een bezoekje vereerd en ga zo maar door.

Het is wel belangrijk om vrije tijd voor jezelf te nemen, probeer eens gewoon gaatjes in je agenda te vinden en zet daar dan snel een leuk rood hartje of iets neer, dat rood hartje = me time!

Wat zou jij het liefst doen in jouw Me Time?
Sport je graag, lees je een boek, ben je een sauna bezoeker, leeg je je hoofd in het bos of aan zee of werk je graag in de tuin?
Ik ben er wel benieuwd naar, leuk om te horen en leuk om ideeën op te doen.

Als ik vrije tijd heb zou ik het liefst naar zee gaan, maar aangezien dat anderhalf uur rijden is, is dat geen optie. Daarom loop ik dan graag met de hond, wij wonen, gelukkig, vlak bij de rand van het dorp, dus je loopt zo de weilanden in. Ook fiets ik graag zo maar een rondje om vervolgens ergens thee te gaan drinken, heerlijk!

Groetjes
Suzan

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.