Om mij heen hoor ik veel vragen over het SSL certificaat, wat is het en is het wel echt nodig?

Een SSL certificaat is een beveiliging op jouw site, zodat persoonsgegevens van jouw klanten beveilig worden.
Ja het is echt nodig & Google wordt er heel blij van!

Een slotje in de browser straalt zekerheid uit

Het verschil tussen een gewone site en een site met SSL certificaat zie je in de browser. Bij een beveiligde site zie je een slotje en https:// voor de url, bij een onbeveiligde site zie je http://. Omdat deze beveiliging nu steeds meer in het nieuws komt, zal de consument hier meer op gaan letten. Men kiest toch eerder voor zekerheid. Het certificaat zorgt dus niet alleen voor meer veiligheid maar ook voor meer klanten.

 

Verplicht!
In Nederland is het verplicht om de pagina’s op jouw site te beschermen met een SSL certificaat als hier persoonsgegevens verzonden kunnen worden. Met een SSL Certificaat beveilig je de persoonsgegevens van jouw klanten.  Vraag een certificaat aan bij jouw host. Sommige hosts hebben al een SSL certificaat op alle sites gezet, maar wel vaak alleen maar op de pagina’s waar persoons- en betaalgegevens kunnen worden ingevoerd. Wettelijk gezien is dat genoeg. Maar Google beloond je als jouw hele site veilig is.
 Google

Zoals ik al zei bemoeit Google zich ook met SSL beveiliging. Google vindt veilig internet zo belangrijk dat hij jou beloond als jij een SSL certificaat hebt. Als jouw sites beveiligd is met een SSL certificaat krijg jij een hogere positie bij de zoekresultaten van Google. Dat is toch mooi meegenomen!

 
 
Vraag bij jouw host dus even na of je wellicht al een certificaat hebt en anders hoe je er aan kunt komen.
De prijzen variëren enorm heb ik begrepen. Ik betaal €1,00 per maand excl btw maar ik lees ook bedragen van €120,00 per jaar excl btw
 
Ik heb zelf de certificaten aangevraagd maar nog niet geïnstalleerd, dat gaat deze week gebeuren.
Ga jij ook aan de slag? Deel jouw ervaringen dan gerust in een reactie, zo helpen we elkaar.
Groetjes
suzan-2
Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.