Schrijven voor jouw eigen bedrijf

Een blog, een social media post, een nieuwsbrief, teksten op je website … schrijven is erg belangrijk als je een eigen bedrijf hebt. Ik hoor veel onderneemsters zeggen: ik kan niet schrijven… Mijn mening? Als je kunt praten, kun je ook schrijven. Uiteraard ligt dit genuanceerder maar in de basis blijf ik hierbij. Je hoeft namelijk niet perse zelf te schrijven, je kunt dit ook laten doen. Jij praat en ik schrijf! Ik heb meerdere klanten die mij spraakberichten sturen, van deze berichten maak ik vloeiend lopende teksten voor blogs, websites en social media. Ook sturen sommige klanten alleen steekwoorden, ook daar maak ik dan een tekst van. Ik schrijf ook product teksten, voor deze producten zoek ik zelf inspiratie en zorg er dan voor dat er een vrolijke, pakkende tekst op de website, social media of in een nieuwsbrief komt.

 

Schrijven zoals je praat

Ik geef al mijn klanten de tip: schrijf zoals je praat, ook als ze mij deze teksten sturen. Denk niet te moeilijk, denk in eerste instantie niet aan SEO, maar schrijf gewoon wat je denkt. Later kun je altijd nog woorden of zinnen aanpassen, of er iemand anders naar laten kijken. Is uitbesteden (nog) niet mogelijk voor jou? Lees dan eens mijn tips over schrijven voor online onderneemsters:

  • Schrijf altijd vanuit jezelf, wees jezelf: op de website, op social media, zelfs op je visitekaartje.
  • Schrijf  zoals je praat, maak het jezelf niet te moeilijk.
  • Schrijf op wat jij aan anderen vertelt wat jouw bedrijf doet, wat je verkoopt of wat je aanbiedt.
  • Vertel je verhaal en neem dit op, later kun je dit zo (laten) uittypen.
  • Begin gewoon te typen in Word en pas je tekst later gewoon aan.
  • Laat een ander je tekst lezen, wees daar niet te bang in.
  • Werk met alinea’s en kopteksten, dit vindt Google heel fijn, maar het leest ook zoveel fijner.
  • Google wordt gelukkig van juiste zoekwoorden (bovenaan) in de tekst, let hier op bij het herschrijven van je tekst.
  • Wees creatief met product teksten, zeker als het om veel dezelfde soort producten gaat.

 

Ga jij nu aan de slag met jouw teksten? Mocht je er niet uitkomen, mail me dan!

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.