Presentaties geven? Doen!

Suzan, wil jij een presentatie geven op mijn event …

Deze vraag kreeg ik begin 2017 voor het eerst, later volgden er meer.
Suzan wil je een presentatie geven
Suzan wil je een workshop geven
Suzan wil je op mijn event tips geven
Suzan pitch jij je bedrijf even

Ik kan je zeggen, bij deze vragen moet ik altijd echt even slikken, voor een groep staan is namelijk niet echt iets voor mij, of meer: echt niets voor mij. Toch deed ik het!

De onderneemster in mij zei namelijk meteen volmondig JA terwijl Suus dacht ooohhh help ooohhh nee ooohhh help. Als onderneemsters moet je altijd te gevoel volgen, maar soms moet je ook een beetje dapper zijn en kiezen voor iets dat jij als persoon eng vindt, maar als onderneemsters zo goed is voor je zelfvertrouwen en voor je bedrijf.

Mijn eerste presentatie gaf ik voor zo een 50 onderneemsters op het Design your Dream event, even daarna gaf ik een workshop voor 10 onderneemsters. Daarna mocht ik een presentatie geven voor ongeveer 12 onderneemsters. Inmiddels heb ik meerdere workshops gegeven. Het wordt niet minder spannend maar wel steeds leuker. Mijn laatste keer voor een groep was een aantal weken geleden. Ik mocht onverwachts mijn bedrijf pitchen tijdens een lanceerfeestje. De zenuwen gierden weer door mijn keel en toch deed ik het. Om dit soort momenten goed door te komen heb ik altijd mijn “elevatorpitch” , mijn korte praatje over mijn bedrijf, klaar. Ik begon mijn pitch gewoon zoals ik ben: Open en eerlijk.

Hallo allemaal, ik ben Suzan en ik vind dit reuze spannend!

 

Mijn eerste presentatie als onderneemster

Begin 2017 gaf ik mijn eerste presentatie, op het Design your Dream Event van Rosanne Raubun. Rosanne vroeg mij om te vertellen over online zichtbaarheid. Ik vond het zo een eer dat zij, Rosanne waar ik zo tegenop keek en kijk, mij vroeg. Dannis nam het hele gebeuren op en ik kreeg een kopie. Ik heb het zelf nog steeds niet helemaal bekeken, dat is wel even een drempeltje hoor. Ik weet ook nog weinig van de presentatie. Ik weet dat ik gezegd heb: Ik lijk wel K3 met die microfoon (lekker professioneel Suus haha) en dat ik mijn powerpoint helemaal vergeten was.

Ik deel deze opname met jullie om te laten zien dat je gewoon moet DOEN!

*In mei 2017 was ik nog eigenaresse van De Online Etalage, inmiddels heb ik dit bedrijf verkocht.

 

MEER ZICHTBAARHEID VOOR JE DROOM WEBSHOP

Rosanne omschreef mijn presentatie zo voor haar klanten:

Droom jij van een eigen webshop of is jouw bestaande webshop toe aan een opknapbeurt? Suzan vertelt je alles over hoe je meer online zichtbaarheid krijgt met je webshop. Suzan is eigenaresse van Online Etalage. Hier vind je alle hippe webadressen uit Nederland en België.

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.