Interview met een 40+ Onderneemster

 

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Ik ben Ursula de Swart, 45 jaar, woon in Gaanderen met Arnold en onze twee (puber) kinderen. Na 18 jaar leerkracht te zijn geweest heb ik de stap naar het zelfstandig ondernemen gemaakt.

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

 Ik ben 5 jaar geleden begonnen als kinder/jongeren coach en mindful kindertrainer binnen mijn eerste bedrijf “Gaan! Kindercoaching”.
Langzaam ontwikkelde ik mezelf en mijn zakelijke talenten. Na twee jaar ben ik naast de werkzaamheden die ik deed ook leerstraf trainer geworden. Ik heb verschillende opleidingen afgerond in die periode, en geef nu drie verschillende leerstraffen aan jongeren die deze van justitie opgelegd hebben gekregen. Dit betekent dat ik wat meer uit huis ben nu (in mijn auto naar de jongeren toe) en dat was wat ik o.a. miste in mijn vorige werkzaamheden. Ook heb ik nu meer collega’s die ik regelmatig tegenkom (op supervisies b.v.) dat sparren miste ik ook.

Wat ik ook ging missen: ik kon met mijn creativiteit, die ik zo fijn in het onderwijs kwijt kon, geen kant op. Toen ben, samen met Jeanine Kappert, de mindful factory begonnen. Een klein fabriekje waar we mooie producten ontwikkelen voor kinderen en hun opvoeders. Mijn tweede bedrijf. Waar ik al mijn creativiteit lekker kan laten stromen. Na een tijdje is daar ook een derde ondernemer bijgekomen (Patrick Willemsen), nu zijn we een 3-koppige V.O.F. Perfecte combi van mensen die elkaar mooi aanvullen. En wat vind ik het fijn om samen te ondernemen.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Instagram, facebook en een klein beetje LinkedIn

Welk social mediakanaal is jouw favoriet?

Instagram!

Hoeveel dagen en uren werk je?

Meestal 4 dagen per week (soms pak ik de zaterdag ochtend erbij) De uren zijn super wisselend. Ik heb weken van 50 uur, maar ook van 24 uur.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik start soms om 9:00 soms om 10:00 en dan beginnen mijn afspraken. Als ik veel trainingen heb, ben ik veel onderweg en dan de hele dag van huis en pas rond 18:00 thuis. (Ook verkeersdrukte afhankelijk natuurlijk) Ik probeer het zo te plannen dat ik thuis eet, maar dat lukt niet altijd. Gelukkig heb ik een man met vaste werktijden en twee zelfstandige kinderen. Ik heb regelmatig afspraken in de avond, die kunnen thuis in mijn praktijk zijn of elders bij jongeren. Ik probeer rond 21:00 klaar te zijn zodat ik nog even kan relaxen voordat ik ga slapen.

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Ik ben eigenlijk heel tevreden zo. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen rooster kan bepalen, en als ik een periode superdruk ben geweest, neem ik weer even een rustige periode. Die zaterdag ochtenden die ik er af en toe bij pak, daar kan ik dan zaterdag ’s morgens vroeg heel erg van balen, maar als ik eenmaal de factuur betaald krijg 😉 ideaal zou zijn als ik iedere dag om 16:00 klaar zou zijn.

Werk je vanuit huis?

Ja

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Ja. Vaststaande afspraken, daar schuif ik niet aan, tenzij er een noodgeval tussendoor komt. Maar ik ben best flexibel.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ja. Als ik thuiswerk neem ik altijd de tijd voor een lekkere lunch. Soms mag ik ook een kleine powernap (vooral als ik de avond ervoor gewerkt heb) heerlijk!

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Eerlijkheid, aandacht, rust, humor, kwaliteit.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Eerlijkheid, aandacht, rust, humor, kwaliteit.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ik kan het zo niet bedenken.

Wil je graag “erbij horen” of kies je je eigen weg?

Ik kies mijn eigen weg. Niet persé omdat ik er “niet bij wil horen” maar meer omdat ik veel leuke plannen heb, en die gewoon doe. Vaak zonder echt goed research te doen. Zonder te kijken wat anderen doen. Meestal pakt dat wel goed uit. (meestal…)

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik besteed de belastingaangifte/btw-aangifte uit omdat ik nerveus word van de belastingdienst. Ik snap er helemaal niks van, ben bang dat ik iets verkeerd doe, en dan duizenden euro’s terug moet betalen. Heel fijn dat er een ervaren boekhouder met me mee kijkt. Veilig gevoel.
Ook de website en de foto’s erop voor de mindful factory zijn uitbesteed. Omdat ieder zijn vak heeft. Ik zou dat zelf nooit zo mooi en professioneel kunnen. Daar vraag ik graag een professional voor.

Heb je sparringpartners?

Ja, voor de mindful factory: iedere maandagochtend.
Ook zijn er nog “losse” fijne gelijkgestemde ondernemers die ik op onregelmatige basis spreek. Voor Gaan! Spreek ik op supervisies met andere trainers.

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

 

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.