Interview met een 40+ Onderneemster

Als ik andere 40+ onderneemsters vraag, kan ik zelf natuurlijk niet achter blijven!

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Ik ben Suzan, 44 lentes jong, getrouwd met Patrick en moeder van twee dochters (19 & 17 jaar) en een zoon van 16. Ik woon met mijn gezin en hond Guus in Duiven, Gelderland. Ik ben geboren en getogen in het Achterhoekse Ulft en heb 7 jaar in Scherpenzeel gewoond. Ik ben dol op Zeeland en spaar dan ook hard voor een eigen mini huisje daar. Je kunt mij herkennen aan mijn lengte, 1.86m valt wel op 😉 en aan mijn jurkjes. Ik draag alleen maar (kleurrijke) jurkjes en rokjes, het liefst van Tante Betsy

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Tjsa, dat is denk ik al wel duidelijk. Mijn bedrijf is de Online Etaleuze en ik help (40+) onderneemsters met de groei van hun bedrijf. Ik werk aan de voorkant van een bedrijf, de etalage. Samen met mijn klanten kijk ik naar mogelijkheden voor haar bedrijf.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Ik ben te vinden op Instagram & Facebook 

Welk social mediakanaal is jouw favoriet?

Instagram! Ik heb een Instagram verslaving ben ik bang 😉

Hoeveel dagen en uren werk je?

Ik werk 3 dagen per week. Op maandag, dinsdag en donderdag werk ik van 9:00 uur (soms 10:00 uur) tot een uur of 16:00 uur.
Kan een klant niet op een van deze dagen, dan maak ik graag een uitzondering. Ik zorg dan wel dat ik een van de andere dagen (deels) vrij ben. Op woensdag en vrijdag werkt mijn mannen ‘s morgens thuis, de middagen zijn echt voor ons.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als ik wakker wordt bekijk ik in bed mijn mail en check ik (veel te lang) social media. Na het ontbijt, het opruimen van de keuken en het draaien van een wasje vind je mij achter de kledingkast in onze slaapkamer, daar is mijn kantoor. Dit mini kantoor deel ik sinds kort met mijn man, maar meestal zit ik er gewoon alleen, met mijn radio aan. Ik start mijn werkdag met het beantwoorden van de mail. Ik mail mijzelf al mijn ideeën, afspraken, to do’s en meer. Iedere werkochtend verwerk ik deze mails, het een komt in mijn agenda, de ander in een mapje en sommige ideeën gaan alsnog de prullenbak in. Op maandag werk ik aan mijn bedrijf, schrijf ik blogs, doe ik de admin, dat soort zaken. Dinsdagen zijn voor mijn vaste klanten, ik schrijf nieuwsbrieven, plan social media en doe nog andere VA taken voor een aantal klanten. Donderdag is ook voor klanten, heerlijk!

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Het heeft even geduurd, maar de dagen zijn voor mij perfect nu.

Werk je vanuit huis?

Ja, achter te kledingkast dus! Soms zit ik in de keuken of buiten maar het beste werk ik boven. Ik vind het ook heerlijk om af en toe buiten de deur te werken. samen met andere onderneemsters.

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Absoluut! Ik heb 3 pubers … er komt altijd wel iets tussen.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ook! Ik lunch meestal voor de tv, omdat ik graag even in mijn “goede stoel”zit/lig zodat mijn lijf even kan rusten. Ondertussen kijk ik Grey’s Anatomy voor de 5e keer terug haha. Ik zorg dat ik uiterlijk 17:00 uur klaar ben met werken, dan heb ik nog ruim een uur voor het eten op tafel moet staan, even relaxen voor deze drukte.

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Moeilijke vraag Suus … Ik hecht echt waarde aan eerlijkheid, openheid, gezellige sfeer, vrolijkheid en echte aandacht.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Zakelijk verschilt bij mij niet van privé, al hoort hier wel groei bij.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ik kan me soms zo “buiten de toom” voelen, vooral op Instagram. Voor mijn gevoel is “iedereen” 28 met 2 kleine kinderen en “houdt alle ballen in de lucht” Vandaar mijn vraag voor deze interviews, wat heerlijk dat ik echt niet de enige 40 plusser ben 🙂

Wil je graag “erbij horen” of kies je je eigen weg?

Ik kies mijn eigen weg! Heerlijk dat ongeveer 40 zijn, sinds mijn 35ste kies ik steeds vaker mijn eigen weg, heerlijk!

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik besteed de techniek / updates van mijn website uit aan Gea van Jouw Technische Coach
Ik ben echt een dummie hierin dus daar waag ik me niet aan. De btw aangifte doe ik zelf, maar de Inkomstenbelasting aangifte doet mijn man. De administratie doe ik zelf, heerlijk!

Heb je sparringpartners?

Ja! Ik spar veel met Gea (van Jouw Technische Coach dus) en heb ook een mastermind groepje op de app met 3 onderneemsters.

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.