Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Ik ben Petrina Haak, 32 jaar en ik woon in Krimpen aan den IJssel. Een plaats onder de rook van Rotterdam. Hier woon ik met mijn mooie samengestelde gezin. Zowel ik, als mijn man, zijn gescheiden en hebben kinderen uit ons vorige huwelijk. Met elkaar hebben wij nu een prachtig nieuw gezin mogen vormen met 5 kinderen.

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn bedrijf heet Echt-leven

Ik ben coach en richt mij specifiek op volwassenen die zijn opgegroeid met psychisch zieke of verslaafde ouders. Deze volwassenen vallen onder de term: KOPP/KVO volwassenen. KOPP staat voor Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen. KVO staat voor Kind van Verslaafde Ouder.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Ik ben actief op: Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest

Welk social mediakanaal is jouw favoriet?

Op dit moment Instagram, ik merk dat dit kan wisselen.

Hoeveel dagen en uren werk je?

3 dagen van 6 uur en ook nog 2 avonden in de week.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Start de dag in rust met mezelf. Daarna bereid ik de dag voor door te omschrijven wat ik wil doen. Dit controleer ik met mijn agenda. Ik neem dan tijd om voor te bereiden.  En ook vaak het moment om social media bericht te plaatsen of te reageren. Ook check ik eerst mijn mail

Dan heb ik gesprek met klant(en) of met instantie waar ik mee samenwerk.

Lunchpauze

Daarna nog minimaal een kwartier voorbereiding en dan weer gesprek met klant

Hierna tijd om taken van mijn to do lijst af te ronden dat kan zijn: Nieuwsbrief schrijven, blog schrijven, kennismakingsgesprek telefonisch met nieuwe klant, verslagen schrijven.

Mail checken, social media checken en de dag is rond.

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Ik doe het zoals ik wil… En dat is juist zo heerlijk!

Werk je vanuit huis?

Ja

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Ja

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ja aan het begin van de dag, maar ook met lunchpauze en voor het avondeten. Elke dag maak ik een wandeling.

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Echtheid
Geloof
Moed
Verbondenheid
Respect

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Echtheid
Aanwezigheid
Verbondenheid
Respect
Hoop

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ik loop door mijn leeftijd er tegenaan dat ik nu vrijwel altijd nog mensen begeleid die ouder zijn. Al is dit voor zowel de ander als mezelf geen probleem maar het is wel bijzonder.

Wil je graag “erbij horen” of kies je je eigen weg?

Heel duidelijk een eigen weg, al is verbondenheid een kernwoord is het niet meer zo dat ik alles doe om erbij te horen. Ik hoor al ergens bij, door mijn geloof en ook door mijn verbondenheid met mezelf.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik werk alleen.

Je doet alles zelf, waarom?

Begonnen met kostenbesparing en ik merk dat ik het ook echt prettig vind dat ik in ieder geval ‘alles’ in mijn onderneming zelf kan en begrijp. Wel merk ik dat het mij tijd kost. Lastig nog om het dan nu in goede handen over te gaan dragen. Maar alles in stappen heb ik al gemerkt.

Heb je sparringpartners?

Ja ik zit in mijn woonplaats in een groep met ondernemersvrouwen en ik heb ook een ondernemersnetwerk door familie en vrienden met ervaring.

Zo ja, hoe vaak spreken jullie elkaar?

Sowieso elke maand, en waar nodig kan ik heel gemakkelijk mijn vraag delen of even contacten. Heel fijn!

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.