Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Mijn naam is Maciël (48 jaar), getrouwd met Jeffrey en mama van Milan (2001), Finn (2003) en Raf (2006) en samen wonen wij in het mooie Brabantse Asten.

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn bedrijf heet MA-CIEL Kidslifestyle en is, zoals je mss al had begrepen, afgeleid van mijn voornaam. Sinds 1 maart 2010 sta ik met deze naam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb een eigen label en mijn assortiment bestaat uit baby cadeautjes, kinderkamer accessoires en kronen. Alles is van eigen hand, dus ik ontwerp en maak het zelf. Deze verkoop ik niet alleen in mijn eigen webshop maar ook aan andere retailers (wholesale). In mijn eigen webshop verkoop ik ook nog enkele andere merken.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Ik ben met mijn bedrijf actief op Instagram (@ma.ciel.kidslifestyle)  en Facebook (ma-ciel). Ook heb ik mijn Pinterest onlangs omgezet naar een zakelijk account (voorheen gebruikte ik dit vnl privé).

Hoeveel dagen en uren werk je?

Ik werk in principe 5 dagen per week en gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur per dag. Máár heel vaak kruip ik toch ’s avonds of in het weekend nog even achter de naaimachine om iets af te maken, beantwoord ik mails, appjes en berichten op social media. Eigenlijk ben je als zelfstandig ondernemer nooit echt klaar met werken, althans mij lukt dat niet goed omdat ik thuis werk.

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Het liefst zou ik zo consequent willen plannen dat ik alles in 5 dagen klaar heb en de weekenden en avonden ook écht vrij zijn! (Niet werken lukt me eigenlijk alleen echt als we op vakantie zijn –  en zelfs dan ben ik geneigd om mail te beantwoorden en social media bij te houden).

Werk je vanuit huis?

Ja

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

In mijn planning is wel ruimte voor onverwachte privé dingen, maar dan haal ik – als dat nodig is – het dus wel op een ander moment (vaak ’s avonds) in. Privé dingen zoals kappersbezoek en schoonheidsspecialiste plan ik overigens wèl gewoon op een ochtend in, daar maak ik echt tijd voor.

Ook voor een koffiepauze om 10 uur en de lunch. Werkt mijn man een dag thuis, dan lunchen we ook wel eens buiten de deur. Moet ook gewoon kunnen vind ik.

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Mijn privé kernwaarden: ik hecht enorm aan oprechtheid, eerlijkheid, loyaliteit, vriendelijkheid en humor.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Zakelijk kernwaarden die ik belangrijk vind zijn: eerlijkheid, klantvriendelijkheid en klantgerichtheid.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Als 40+ onderneemster heb ik vooral moeite met de hoeveelheid uren die ik op social media door ‘moet’ brengen. Ik word er heel onrustig van in mijn hoofd en merk als ik er te lang mee bezig ben (sws met mijn smartphone in het algemeen) dat ik daar last van krijg.

Ik denk echt dat dat een leeftijdsding is… Ik doe wel heel erg mijn eigen ding is maar merk dat het lastig is om niet aan mezelf te gaan twijfelen als ik bij collega onderneemster foto’s van bergen bestellingen voorbij zie komen op momenten dat het bij mij juist redelijk rustig is.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik werk alleen en doe ook alles alleen (nou ja, mijn moeder springt heel af en toe een beetje bij met naaiwerk maar dat is echt minimaal). Hulp inschakelen kost geld en hoewel dat wel iets is waar ik naartoe wil werken, investeer ik het nog steeds liever in materialen en/of producten voor de shop.

Heb je sparringpartners?

Op Instagram zit ik in een groep met vrouwelijke webshop collega’s. Wij bespreken regelmatig zakelijke dingen met elkaar. Als iemand ergens tegen aan loopt gooit zij dit in de groep en de anderen reageren daarop. Ook organiseren we af en toe samen een giveaway of follow actie.

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.