Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

 Ik ben Lydia Visser, 50 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen (een dochter van 22 en een zoon van 18 jaar). Zij wonen nog thuis, in Ermelo, Gelderland. Ik ben geboren in Amsterdam en getogen in Zaanstad. Na een paar jaar Gorinchem zijn wij verhuisd naar Ermelo. We hebben flink wat jaren in Putten gewoond, maar zijn nu weer terug in Ermelo.

Ik heb diverse banen gehad, van administratie tot dierenzorg. Vooral dat laatste vond ik erg leuk tot ik een tijdje uitgeschakeld was door ziekte. Ik ben toen een aantal jaar fulltime moeder geweest. Daarna ben ik parttime gaan werken in een hobbywinkel. Daar ben ik begonnen aan een opleiding tot scrapbookconsulente. Dat was in die tijd helemaal nieuw in Nederland. Ik heb in de hobbywinkel workshops en kinderfeestjes gegeven. Toen de hobbywinkel een nieuwe eigenaresse kreeg ben ik thuis verder gegaan.

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn bedrijf heet Lydia Creatief. Dat was een naam die ik een jaar of 20 geleden heb bedacht om in Yahoo groepen te communiceren. Die naam heb ik aangehouden en sinds 15 jaar geef ik bij mij thuis creatieve workshops voor volwassenen en kinderen, waaronder vrijgezellenfeestjes en kinderfeestjes. Eerst was het hooguit een keer per week, nu is het meerdere keren per maand. Nu heb ik regelmatig een kinderfeestje, vaste workshop avonden in het atelier en heb ik ook een aantal locaties waar ik regelmatig kom om creatieve workshops te geven.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Facebook, Instagram, Pinterest en soms op LinkedIn

Welk social mediakanaal is jouw favoriet? 

Facebook of Instagram, daar ben ik nog niet helemaal uit.

Hoeveel dagen en uren werk je?

Ik heb geen vaste werkdagen. Ik werk heel onregelmatig. Gemiddeld zo’n 30 uur per week.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik begin de dag altijd met het maken / checken van mijn planning en schaaf deze indien nodig bij. Ik begin het liefst meteen in mijn atelier. Omdat ik al gauw veel spullen om mij heen verzamel om mijn creativiteit de vrije loop te laten probeer ik iedere dag weer een beetje op te ruimen.  Daarna is het heel afhankelijk van wat er die dag op de planning staat. Dat kan zijn spullen inpakken voor de workshop op locatie. Of alles klaar zetten voor een workshop in mijn atelier. De meeste workshops zijn in de middag en zo nu en dan in de avond of op een ochtend. Als er een dag geen workshop op de planning staat werk ik mijn administratie en sociale media bij. Maar het liefst maak ik nieuwe voorbeelden en werk mijn ideeën uit.

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Ik denk wel eens dat ik graag een werkdag van 9 tot 5 zou willen maar eigenlijk bevalt het mij wel, de onregelmatigheid. Het is alleen wel eens lastig als ik aan het eind van de middag nog uit huis ben voor een workshop, maar gelukkig kunnen de kinderen allebei goed koken en dan staat er die dag voor mij gewoon eten klaar als ik thuis kom.

Werk je vanuit huis?

 Ja, ik heb een atelier aan huis. Hier doe mijn administratie, maak mijn voorbeelden en ik geef hier mijn workshops. In mijn atelier heb ik alles lekker bij de hand. Er staan veel kasten en die staan allemaal vol met mooie materialen. Maar ik ga ook regelmatig naar de klanten toe.

 Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Meestal wel. Als ik op tijd aan mijn werkzaamheden begin heb ik altijd wel tijd over om niet te werken en dus wat privé te doen.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ik vind het heerlijk om tussendoor een eindje te wandelen, dat maakt mijn hoofd leeg. Ook verplicht ik mijzelf om af en toe een pauze te houden, want ik kan soms wel heel lang bezig zijn met een “project”.

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

 Eerlijkheid vind ik belangrijk en ik hou van gezelligheid.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Ik vind het belangrijk dat mijn klanten aandacht krijgen. En ik vind het leuk als ze iets kunnen maken waarvan ze niet verwacht hadden dat ze het konden. Dit lukt vaak door ze op de juiste manier te stimuleren en motiveren.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Mmm, ik kan me niet echt iets bedenken. Alleen als ik met U aangesproken wordt denk ik wel eens, ben ik al zo oud? 😉

Wil je graag “erbij horen” of kies je je eigen weg?

Ik kies meestal wel mijn eigen weg. Soms gestuurd door de vraag van mijn klanten, en dat is meestal een leuke weg.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik doe alles zelf. Soms helpt mijn zoon als ik hele grote workshops heb. De administratie doe ik sinds een tijd via een boekhoudprogramma, dat scheelt mij heel veel tijd.

Heb je sparringpartners?

 Ja, ik ben ook een Hobbyfun docent. Dit zijn allemaal zelfstandige, creatieve mensen. We kunnen samen profiteren van bepaalde voordelen zoals importeren van exclusieve producten. Eens per jaar komen we samen. Tussendoor kunnen wij elkaar vinden via onder andere onze eigen Facebookgroep.

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.