Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Ik ben Judith Smits 49 jaar uit Eindhoven, getrouwd met Coen en moeder van 3 pubers (Pim 20 jaar, Lieke bijna 18 jaar en Teun 15 jaar) Het ondernemerschap zit zo’n beetje in mijn bloed. 10 jaar geleden gestart met Kinderkoffertjes.nl en sinds een jaar Welzijnspraktijk Vitaal-R

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn bedrijven heten: Kinderkoffertjes.nl > een groothandel voor kartonnen kinderkoffertjes.
En Welzijnpraktijk Vitaal-R > waar ik mensen help om een betere balans te krijgen in hun eetpatroon, beweging en mindset.

Op welke social media kanalen ben jij actief?
Instagram, Facebook en Twitter

Welk social media kanaal is jouw favoriet?
Instagram

Hoeveel dagen en uren werk je?

Ik probeer 4 dagen te werken en dat zijn ongeveer 24 uur

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Iedere dag is weer anders, maar ik start met orders doorgeven aan het magazijn, een to do lijstje. Vervolgens de mail, boekhouding, klantengesprekken voor Vitaal-R, social media etc

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Hetzelfde als nu, ik houd van de afwisseling

Werk je vanuit huis?

Ja, ik heb mijn kantoor aan huis waar ik alles doe voor Kinderkoffertjes.nl behalve het inpakken en verzenden van de bestellingen, dat gebeurt in het magazijn waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen alle magazijn werkzaamheden van het lossen van de vrachtwagens tot het tellen van de voorraad.

Ook de klantgesprekken voor Vitaal- doe ik vanuit huis.

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Meestal wel, ik plan privé dingen meestal in de avonden en aan het einde van de week, dan is het wat rustiger. En als ik echt ergens nodig ben dan kan dat natuurlijk.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ja, ik neem een uur lunchpauze en werkt tot 17.00 uur zodat ik nog even wat voor mezelf kan doen voordat ik mag gaan koken. En tussen de bedrijven door wordt er nog een vaatwasser ingeruimd en was opgehangen.

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden, dus ben gewoon aardig tegen iedereen zonder vooroordeel. Ben open-minded.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Zie hierboven, maar ook niet moeilijk doen over klachten (tot een bepaalde grens natuurlijk, maar die is nog nooit bereikt 😉

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Technologische ontwikkelingen, hoe werkt Instagram etc.

Wil je graag “er bij horen” of kies je je eigen weg?

Ik kies echt mijn eigen weg.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Besteed ook werk uit.

Je besteed uit, Waarom?

Uitbesteden is de beste uitvinding! De klussen die ik minder leuk vind om te doen en waar ik niet goed in ben laat ik liever mensen doen die dit beter kunnen dan ikzelf. Zodat ik zelf meer tijd overhoudt voor mezelf, mijn gezin en andere werkzaamheden.

De dingen die ik uitbesteed: magazijn werk, social media (alleen voor Kinderkoffertjes), boekhouding (BTW aangifte en jaarrekening)

Heb je sparringpartners?

Ja, we hebben een netwerkclubje met allemaal vrouwelijke ondernemers in en rondom Eindhoven. Mijn echtgenoot. Hij bemoeit zich niet met de dagelijkse gang van zaken, maar ik kan altijd bij hem terecht over beslissingen waar ik niet uit kom.

Voor Vitaal-R heb ik een club met andere coaches waar ik alles neer kan leggen. Dat is een fijn vangnet.

Zo ja, hoe vaak spreken jullie elkaar?

Mijn echtgenoot, iedere dag J De netwerkclub 3 x per jaar.

Zo nee, zou je dat wel willen?  

Soms, maar ik ik vind het ook fijn om alles zelf op te lossen en uit te zoeken. Ik vind het wel erg leuk om andere ondernemers advies te geven als “oude rot”

 

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.