Interview met een 40+ Onderneemster

 

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie, hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn naam is Ilse en ik ben digitaal vormgever in mijn eigen bedrijf: Something Ilse. Ik werk voornamelijk op mijn ontwerpzolder aan huis. Ik heb drie hoofddiensten. Webdesign – Ebookontwerp en alle extra ontwerpklussen die er bij komen (van huisstijl-logo tot stickers, banners visitekaartjes, social media afbeeldingen, ansichtkaarten, posters etc).  Ik heb een lieve hubby, twee kanjers van zonen van 16 en 18 jaar oud, en wij wonen heerlijk precies het midden van het land met Mythos en Koukla onze twee katten aan een grote vijver. Ik ben gek op mijn laptop, op reizen, dromen, lezen en muziek. Wij dromen samen van een huisje in griekenland en volledig werken vanuit de Cloud. 😊

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik probeer zo actief mogelijk te zijn op Facebook, Instagram en Pinterest 😊

Welk social media kanaal is jouw favoriet?

Dat wisselt, ik vind Instagram vooral al heeel lang heel erg leuk omdat ik van fotograferen en mooie plaatjes maken houd. Maar Facebook gebruik ik vooral wanneer ik geïnformeerd wil worden of meer van een bedrijf zou willen weten. Pinterest is natuurlijk heerlijk om bij weg te zwijmelen.

Hoeveel dagen en uren werk je?

Laten we het er op houden dat ik vanaf het beginnen met ondernemen bezig ben mijn ideale werkweek uit te vinden 😊 Ik weet niet of ik hem ga vinden hoor. Ik werk veel en vaak, elke dag. Maar ik probeer in het weekend ‘los te laten’, vrijdag alleen in mijn bedrijf te werken en ik ga niet voor 10.00 uur smorgens aan het werk. 

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Om 10.00 uur start ik met koffie, beantwoord ik mijn mail, werk ik mijn Trello bord bij en staan er in ieder geval twee ‘werkzaamheden’ op de todo!

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Ik ben hier redelijk content mee, al zou ik wel wat beter willen leren plannen, zodat ik soms wat tijd over houd om even niets te doen of langer te focussen op werkzaamheden ter promotie van Something Ilse. Iets minder rommelig.

Werk je vanuit huis?

Ja, ik heb een mooie zolderruimte maar werk ook heerlijk in de tuin of in een groep samen.

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Meestal wel! Met twee pubers kan dat ook niet anders en dat vind ik ook fijn. Soms even lastig als er weer een lekke band is, tijden van bijbaantjes veranderen en/of het eten moet plots op tijd door een ingelaste voetbaltraining maar wanneer ik er ‘even’ uitben voelt dat ook wel lekker eigenlijk. Ik heb het ook nodig.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?
Ik heb nogal moeite met ‘Stoppen’ en grenzen dus mijn Netflix-avond begint soms pas als ik (te laat) in bed lig. 😊

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Veiligheid, vertrouwen.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ik loop nergens tegenaan maar verwonder me wel over hoe snel de tijd gaat en dat ik me soms nog heel jong kan voelen maar dat dat niet meer zo is. Persoonlijk maar vooral of ondernemend gebied. Het verschil in kennis over (vooral) online ondernemen is groot in vergelijking met mijn familie en vrienden ten opzichte van de (jongere) mensen met wie ik werk. 40+ zijn is echt een andere fase. En dat is enerzijds fijn omdat je een andere tijdsbesteding hebt maar anderzijds ook confronterend, de jongere generatie groeit veel ‘zichtbaarder’ op, zonder schaamte, dat is gaaf! (al besef ik me dat het ook een andere kant heeft) maar als onderneemster leer ik er heel veel van.

Wil je graag “er bij horen” of kies je je eigen weg?

Er tussen in! Ik vind allebei belangrijk en pik van beide het mooiste mee.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik werk veel alleen maar besteed soms ook uit aan een ontwerpster die woont en werkt vanuit Bali.

Je doet alles zelf, waarom?

Omdat ik dat op dit moment het fijnst vind werken. Door deze controle houd ik ook mijn eigen agenda goed in beheer.

Je besteed uit, Waarom?

Omdat ik geloof dat je daar wel door kan groeien.

Heb je sparringpartners?

Ik heb een mastermindclubje waar ik één keer in de twee/drie weken (online) mee afspreek en heb een tijd een coach gehad waar ik maandelijks mee belde. Op dit moment volg ik een traject mbt persoonlijke ontwikkeling, ook belangrijk wanneer je directeur van je eigen bedrijf bent!

Ik zou het in ieder geval iedereen aanraden!

 

 

 

 

 

 

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

 

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.