Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Mijn naam is Gea Simons, een gezellige 40plusser uit Breda. Inmiddels 5 jaar gelukkig getrouwd met de liefde van mijn leven en samen hebben wij een prachtige roodharige dochter van 6.

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn bedrijf heet Jouw technische coach. Via mijn bedrijf help ik vrouwelijk onderneemsters die zich niet willen laten tegenhouden door het stuk techniek van hun online bedrijf.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Ik ben actief op Facebook en Instagram. Ook ben ik bezig met het opzetten van een Pinterest account.

Welk social mediakanaal is jouw favoriet?

Oeh dat is een moeilijke. Zelf vind ik Facebook erg fijn voor de connectie met mijn doelgroep, terwijl ik vaker juist op Instagram zit om anderen te volgen.

Hoeveel dagen en uren werk je?

Ik werk 5 dagen in de week en werk ongeveer 40 uur. Een fulltime baan dus 😉.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag begin ik met het beantwoorden van email en berichten op sociale media. Daarna ga ik aan de slag met mijn website, werkboeken, nieuwsbrief of het inplannen van sociale media berichten. Ik heb hier een vaste planning voor. De middag is altijd voor mijn klanten. Hier werk ik aan hun website, doe ik updates en beantwoord ik vragen die binnengekomen zijn.

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Ik ben eigenlijk al heel tevreden over mijn werkdag. Nu ik nog maar één bedrijf heb kan ik mijn tijd zodanig indelen dat ik ook tijd overhoud voor mijn gezin en vooral ook voor mijzelf.

Werk je vanuit huis?

Ja, grote deels werk ik vanuit huis. Soms spreek ik ook buitenshuis af met klanten of met collega ondernemers. Juist die afwisseling vind ik erg fijn.

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Ja zeker, ik heb elke dag reserve tijd ingepland staan zodat ik bij onverwachte dingen ook kan schuiven.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ja absoluut. Ik merk dat ik dat ook nodig heb. Zo neem ik elke dag 30-60 minuten echt voor mijzelf. Ik ga dan lekker even wandelen, even lezen of doe op de iPad een spelletje (heerlijk even verstand op nul).

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Mijn persoonlijke kernwaarden zijn optimisme, oprechtheid, interesse tonen, behulpzaamheid, onafhankelijkheid en zelfredzaamheid.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Ik zou een deel van mijn privé kernwaarden ook hier kunnen neerzetten. Om mijn werk goed te kunnen doen zijn oprechtheid, interesse tonen in mijn klanten en behulpzaamheid onmisbaar. Ik vind persoonlijk contact dan ook erg belangrijk. Ik wil niet alleen informatie ter beschikking stellen maar ook 1-op-1 mijn klanten uitleg kunnen geven.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ondernemen vind ik heerlijk en ik moet er echt niet meer aan denken om weer voor een baas te gaan werken. Ik ben ondernemer en denk ook steeds meer als ondernemer. Waar ik nu dan ook vooral tegenaan loop is dat ik meer wil 😊, verder wil groeien. En hierin moet ik nog meer mijn weg vinden.

Wil je graag “erbij horen” of kies je je eigen weg?

Ik heb gemerkt dat ik wel gevoelig ben voor wat anderen denken dat goed voor mij zou werken. Maar ik vind hier inmiddels steeds beter mijn eigen weg in.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik doe het werk grotendeels zelf en werk ook met een fantastische collega samen. Tot nu toe gaat dit prima.

Je doet alles zelf, waarom?

Vooral een kostenaspect. Zolang ik het zelf kan en het mij niet teveel tijd kost, bespaar ik hier liever nog geld op uit. Maar er zal een moment komen dat de balans om gaat slaan en dan zal ik zeker werk gaan uitbesteden.

Heb je sparringpartners?

Ja heb ik 😊. En kan ik iedereen aanbevelen.

Zo ja, hoe vaak spreken jullie elkaar?

Ik heb via mail, whatsapp, Zoom regelmatig contact. Live probeer ik toch één keer per maand af te spreken, al lukt dat niet altijd.

 

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.