Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie, hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Mijn naam is Carine Braakenburg van Backum. Ik woon sinds 5 jaar met mijn man en 3 lieve pubers in Goutum, net onder Leeuwarden. Ik heb een eigen bedrijf in grafische kunst en vormgeving: Met Caracter. Ik word helemaal gelukkig als mijn ontwerpen mensen raken en ze helpen om zichzelf te laten zien en te laten zijn zoals ze zijn.

Daaruit voortvloeiend heb ik onlangs ook coachkaarten met positieve affirmaties ontworpen en uitgegeven. Hierdoor komt mijn passie voor ‘mooie plaatjes maken’ op een hele natuurlijke manier samen met mijn diepe wens om mensen te helpen zoveel mogelijk zichtzelf te zijn. De Krachtkaarten Met Caracter helpen je stil te staan bij je gedachten, waardoor je je meer bewust wordt van wat je zelf wilt, wenst en kunt. Een prachtig hulpmiddel op weg naar helemaal jezelf zijn!

Op welke social media kanalen ben jij actief?

Ik ben vooral actief op Facebook en Instagram. Voor het ontwerpen van logo’s, illustraties en persoonlijke grafische kunstwerken krijg ik mijn opdrachten over het algemeen via-via, maar ook via social media of mijn website. Voor de Krachtkaarten is dit een heel nieuw verhaal… Ik moet de kaarten continu onder de aandacht brengen, zodat mensen weten dat deze Krachtkaarten er zijn en zien wat ze voor ze kunnen betekenen. Een enorme uitdaging, erg leuk.

Om mensen (meer) bekend te maken met positieve affirmaties en de waarde daarvan, heb ik een besloten Facebookgroep opgezet: Bewuster leven met positieve affirmaties. Daar deel ik onder andere elke dag een positieve affirmatie. Een mooie manier om je dag met een bewuste gedachte te beginnen.

 Hoeveel dagen en uren werk je, hoe ziet jouw werkdag er uit?

 Ik heb geen vaste werkdagen en werkuren. Ook geen vaste werkdag-indeling. Als creatieve chaoot past dat niet echt bij mij :-)! Ik laat me leiden door de werkzaamheden die er zijn en plan eerder mijn werk om mijn privé heen dan andersom. Tijd voor mezelf – al dan niet met anderen – vind ik belangrijk en waardevol. Ik ben gek op muziek luisteren, afspreken, kletsen en dansen met vriendinnen. Ook puzzel en lees ik graag en ben ik momenteel met een studie tot energetisch coach bezig. Ik probeer ook zoveel mogelijk beschikbaar te zijn voor mijn gezin, als dat wenselijk of nodig is. Omdat ik mijn atelier aan huis heb ben ik flexibel en kan ik goed mijn tijd verdelen. Daar vind je me dan ook wel vaker ‘s avonds en in het weekend om klusjes af te werken of met verf, fotografie en collages nieuwe ontwerpen tot stand te laten komen. Ik vind die vrijheid heerlijk. Elke dag is anders en daar geniet ik enorm van!

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan & wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Ik hecht veel waarde aan authenticiteit: jezelf zijn en vanuit je hart durven te leven. Dit heeft er ook toe geleid dat ik een zestal jaar geleden de financiële wereld definitief vaarwel heb gezegd en – in fases – voor mijn twee passies heb gekozen: kunstzinnig creëren en geluk delen, zoals ik weleens zeg.

Daarnaast zijn liefde, geluk en plezier ook heel belangrijk voor mij, in verbinding met mezelf en met anderen. Positief zijn is iets wat bij mij hoort en wat mij al heel wat keren door moeilijke periodes in mijn leven heen heeft geholpen. Je gedachtes zijn zo krachtig, en als deze positief zijn leef je je leven net even een stukje makkelijker. Iets wat ik ook met mijn Krachtkaarten wil overbrengen.

Deze waarden wil ik ook met mijn bedrijf overbrengen. Immers, wie ik ben, zie je ook terug in mijn bedrijf. Daarnaast vind ik betrouwbaarheid en kwaliteit hele belangrijke zakelijke waarden voor mijn bedrijf Met Caracter.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ik denk toch social media. Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn, maar mis de ‘vanzelfsprekendheid’ en het gemak om berichten te plaatsen. Ik heb altijd wel ideeën voor berichten, maar vele daarvan voer ik ad hoc uit, en daardoor soms juist ook niet (meer). Hier valt nog veel winst te halen aan meer consistentie en structuur, en daarmee ongetwijfeld meer impact.

 Wil je graag “er bij horen” of kies je je eigen weg?

 Ik kies helemaal mijn eigen weg. Ik vind het belangrijk om mij fijn te voelen bij hoe ik onderneem. Het moet bij mij passen. Ik ben er ook van overtuigd dat je uitstraalt hoe je je voelt. Doe ik het op mijn manier, dan voel ik me goed en dan straal ik dat uit, waardoor ik mensen en opdrachten die bij mij passen aantrek. Daarnaast vind ik contacten met collega-ondernemers wel heel leuk en belangrijk. Ik maak hier ook bewust tijd voor vrij. Zo ben ik momenteel bij een viertal netwerken aangesloten, die ik allemaal op hun eigen manier heel waardevol vind.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik werk alleen en doe tot nu toe ook alles zelf. Omdat ik dat leuk vind en omdat ik er de tijd en energie voor heb. Ik heb mijn eigen websites gebouwd, doe de boekhouding, verzorg de social media en ga zo maar door. Ik merk wel dat ik langzaamaan op een punt kom, dat ik bepaalde taken wil gaan uitbesteden. Gewoon omdat het kan en omdat het me nog meer gaat brengen.

Heb je sparringpartners?

De diverse netwerkbijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid tot sparren en overleggen met gelijkgestemden. Met enkele vrouwen daaruit heb ik naast de bijeenkomsten ook persoonlijk (vaak online) contact, waarbij we elkaar helpen en met elkaar meedenken. Daarnaast heb ik een paar vriendinnen met een eigen bedrijf, waarmee ik zakelijke issues en gebeurtenissen overleg en deel en waarmee ik ook wel eens naar een cursus of opleidingsdag ga. Dit zijn voor mij allemaal hele waardevolle contacten, die het zelfstandig ondernemen helemaal leuk en compleet maken.

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.