Interview met een 40+ Onderneemster

Vertel eens kort over jezelf, hoe oud ben je, waar woon je, je thuissituatie.

Ik ben Annie en 35 jaar jong! Ik woon in Stolwijk met mijn man die internationaal vrachtwagenchauffeur is en dus vooral alleen in de weekenden thuis is, mijn 3 kids een jongen en meid van 16 jaar  en een jongen van 10 jaar.

Hoe heet jouw bedrijf & wat doe je?

Met mijn bedrijf Confetti op Tafel heb ik mijn dromen kunnen volgen en maak ik van knutselen één groot feest. Ik verkoop knutselmateriaal en organiseer workshops en kinderfeestjes. Sinds vorig jaar heb ik kunnen uitbreiden naar een gave winkelpand waar de feestjes en workshops in het middelpunt staan.

Op welke social mediakanalen ben jij actief?

Facebook en Instagram

Welk social mediakanaal is jouw favoriet?

Facebook vooral door het contact met klanten. Instagram begin ik langzaam aan steeds meer in te komen.

Hoeveel dagen en uren werk je?

Ik werk 4 vaste dagen en dan 8 uur op een dag. Het gebeurd daarnaast nog wel eens dat ik in de avonden of op mijn vrije dagen aan het werk ben.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag is in de winkel. Omdat ik niet de hele dag klanten heb kan ik tussendoor wat administratie doen, kinderfeestjes bedenken en uitwerken en voorbereiden van workshops en feestjes. Daarnaast ben ik bezig winkel schoon te houden en social media en website bij houden.

Hoe wil je dat jouw werkdag er uit ziet?

Mijn werkdag in de winkel vind ik na een jaar nog steeds geweldig! Alleen ik denk dat ik er veel meer uit kan halen. Ik zou natuurlijk meer mensen naar mijn winkel willen krijgen en daar moet ik aan werken.

Werk je vanuit huis?

Nee alleen af en toe wel dat ik mijn werk nog meeneem.

Heb jij ruimte in je planning voor onverwachte privé dingen?

Ik heb de maandag en dinsdag voor privé dingen. Onverwachtse privé dingen zijn en blijven lastig.

Heb je ruimte in je dag voor jezelf?

Ik plan met het mooie weer altijd even een half uurtje in de zon voor de winkel. Al is het natuurlijk niet altijd mogelijk. En ik heb verschillende avonden voor mezelf.

Wat zijn jouw eigen, privé kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Sinds ik de winkel heb merk ik dat het steeds beter lukt om echt thuis te zijn en dat vind ik ook wel heel belangrijk. Tijd voor de kids en niet tussendoor veel zakelijk bezig te zijn.

Wat zijn jouw zakelijke kernwaarden, waar hecht je echt waarde aan.

Ik hecht veel waarde aan plezier voor de kids. Laat kinderen genieten en dat is mijn belangrijkste waarde waardoor ik mijn werk ook zo leuk blijf vind.

Waar loop je tegenaan als 40+ onderneemster?

Ik merk steeds meer dat ik echt wil bijdragen aan mijn gezin. En niet alleen wil werken voor de huur enz.

Wil je graag “erbij horen” of kies je je eigen weg?

Ik kies zeker steeds meer mijn eigen weg.

Werk je alleen of besteed je werk uit?

Ik heb sinds kort hulp in de winkel. Dat is fijn zodat ik toch wat meer privé kan doen of dubbele feestjes kan boeken zonder de winkel dicht te moeten doen.

Verder doe ik alles zelf.

Je doet verder alles zelf, waarom?

Vooral omdat alles geld kost natuurlijk en ik het nu nog red om het meeste zelf te doen.

Je besteed ook uit, Waarom?

Ik heb een hulp vooral om meer werk aan te kunnen nemen maar ook omdat je lichaam niet altijd doet wat je wilt en dan is het fijn iemand te hebben die kan invallen. Planning is om steeds wat meer aan haar over te laten zodat ik verder kan richten op groei.

Heb je sparringpartners?

Ik heb verschillende mensen om me heen waar ik mee kan sparren.

Zo ja, hoe vaak spreken jullie elkaar?

Met een klein clubje proberen we maandelijks af te spreken. De andere zijn online en soms spreek ik ze wat vaker en soms wat minder.

 

Ben jij een 40+ onderneemsters en wil jij mijn vragenlijst invullen?
Mail me dan, leuk!
suzan@deonlineetaleuze.nl

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.