“Hoi, leuk je weer eens te zien! Wat doe jij tegenwoordig voor een werk?
Ohh ik heb een kleine webwinkel … gewoon leuk voor er bij”, stamel ik dan meestal.

Oh nee stamelde ik meestal, nu zeg ik best een beetje trots …
 “Ik ben een Zelfstandig Ondernemer” Kom op dames, kom er gewoon voor uit! Niks klein, voor er bij, webwinkeltje. Gewoon huppatee ‘Ik heb een eigen bedrijf’. Want zo is het!
Een eigen bedrijf hebben, wat voor een bedrijf dan ook, is veel werk.
Het is niet zoals menigeen denkt, ‘ohh ach heeft ze ook wat te doen’.
* ja dat werd letterlijk tegen mijn man gezegd haha *
Een eigen bedrijf houdt in dat je constant bezig bent.
Verkopen, inkopen, producten maken, en dat zijn nog de eenvoudige dingen. Maar nu komt het: marketing, SEO, keuzes maken, adverteren, administratie, plannen, budgetteren, social media, cursussen, sluit ik me bij deze club aan of bij die andere, of allebei!, challenges en ga zo maar door.

Het is veel werk maar het is ook heel leuk! Je bent heel veel bezig met je eigen bedrijf, maar alles wat je verdient is voor jezelf … Nou ja ok, na dat de belastingdienst, de online betaal service, jouw provider en postnl hun facturen betaald hebben gekregen. Wat je daarna overhoudt is voor jezelf, of eigenlijk om, in ieder geval de eerste paar jaren, hup weer in je bedrijf te steken.
Maar de energie die je krijgt als een nieuw product aanslaat, als mensen JOUW bedrijf leuk vinden, JOU de verkoop gunnen, speciaal voor JOU naar de markt komen omdat JIJ er staat, die energie is onbetaalbaar!
Kortom ik word super blij van het Zelfstandig ondernemer zijn!

Blij hè, ik zei niet rijk 😉

Ik begon mijn bedrijf met het maken van artikelen, slingers om precies te zijn. Van het een kwam het ander en zo vond ik mijzelf op een dag op de stoep van de Kamer van Koophandel. Whooww dat was echt een grote stap!
Ik voelde me ineens volwassen haha.
Er komt heel wat op je af die eerste periode, wie wordt mijn provider, welke bank kies ik, iDeal of nog maar even niet. En dan heb ik het nog niet over al die mailtjes en telefoontjes van weet ik wie allemaal die allemaal, ja echt allemaal, wat van je willen, kortom geld aan je willen verdienen.

Trap er niet in! Bewandel je eigen pad, dan komt het goed!

Inmiddels ben ik een aantal jaar verder en wil ik meer uit mijn bedrijf halen, ik meldde me aan bij een online cursus, ik doe een thuisstudie, volg veel online challenges & werd lid van diverse verzamelsites voor webshops, de eerste die ik koos was Shops with Love. Dit alles deed ik om verder te kunnen groeien met mijn bedrijf, mijn eigen onderneming.

Ben jij ook een zelfstandig ondernemer? Of heb je plannen? Ga ervoor!

Groetjes Suzan Biemans
Zelfstandig Ondernemer 😉

ps dit blog schreef ik in mijn Webshop tijd, maar de strekking klopt nog steeds helemaal

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.