Stop met bedrijfje, klantje en webshopje!

“Hoi, ik ben Suzan, heey Suzan, leuk je te ontmoeten, zeg waar werk jij?
Tegenwoordig wordt er best snel gevraagd welk werk je doet, terwijl ik veel meer geïnteresseerd ben in je leeftijd, gezin, huis, hobby’s en van welk eten je houdt.
Maar goed, ik beantwoord gewoon netjes: ik heb een eigen bedrijf.

Tot een aantal jaar geleden zei ik dat niet, dan stamelde ik:  Ohh ik heb een klein bedrijfje … gewoon leuk voor er bij” om vervolgens het gesprek de andere kant op te sturen. “Wat is het lekker weer he, ach kijk nou wat een leuk hond, hoe is het met de kinderen?”  

Ik vond het echt lastig om mezelf serieus te nemen als onderneemster, stel je voor dat ze meer vragen stellen, help! Maar weet je wat het is, als jij jezelf niet serieus neemt, dan doet een ander dat zeker niet! Zorg daarom dat je jouw pitch klaar hebt!

“Ik heb een eigen bedrijf: De Online Etaleuze. Als Onderneemsters Coach help ik andere onderneemsters verder met hun bedrijf. Ik werk voornamelijk met 40 plussers, omdat ik daar de beste klik mee heb.” Komen er vragen? Dan beantwoord ik deze gewoon zonder paniek, omdat ik mijn bedrijf ken en ik zeker genoeg ben van mijzelf en mijn bedrijf. Nu hoor ik je denken, zo Suus, das knap! Klopt 😉 maar het is nog zeker niet altijd zo hoor, maar ik werk hier wel heel hard aan.

Een van de dingen die ik hier van geleerd heb is: zeg NOOIT ik heb een bedrijfje, een webwinkeltje of ik heb zo een klantje, daar verklein je je zelf zo mee en dat is jammer!

Gewoon huppatee ‘Ik heb een eigen bedrijf’. Want zo is het!

Een eigen bedrijf hebben, wat voor een bedrijf dan ook, is veel werk.
Het is niet zoals menigeen denkt, ‘ohh ach heeft ze ook wat te doen’.
* ja dat werd letterlijk tegen mijn man gezegd  *

Een eigen bedrijf houdt in dat je constant bezig bent.
Verkopen, inkopen, producten maken, diensten bedenken, mails beantwoorden, administratie bijhouden en dat zijn nog de eenvoudige dingen. Maar nu komt het: marketing, SEO, keuzes maken, adverteren, plannen, budgetteren, social media, cursussen, sluit ik me bij deze club aan of bij die andere, of allebei?!

Het is veel werk maar het is ook heel leuk! Je bent heel veel bezig met je eigen bedrijf, maar alles wat je verdient is voor jezelf!
Nou oké, na dat de belastingdienst, de online betaal service, jouw provider en postnl hun facturen betaald hebben gekregen. Wat je daarna overhoudt is voor jezelf, of eigenlijk om, in ieder geval de eerste paar jaren, hup weer in je bedrijf te steken. Maar de energie die je krijgt als een nieuw product aanslaat, als mensen JOUW bedrijf leuk vinden, JOU de verkoop gunnen, speciaal voor JOU naar de markt komen omdat JIJ er staat, dat mensen JOU bellen omdat iemand JOU aanbevolen heeft, die energie is onbetaalbaar!
Kortom ik ben super blij met het Zelfstandig ondernemer zijn!

Blij hè, ik zei niet rijk 😉

Ben jij ook een zelfstandig ondernemer? Of heb je plannen? Ga ervoor! Maar noem jezelf wel meteen een bedrijf zonder “je” dankje 😉

Groetjes Suzan Biemans
Zelfstandig Ondernemer 😉

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.