5 vragen over bloggen beantwoord

door: Nicole Adelaars

De meeste ondernemers weten dat bloggen goed voor je bedrijf is. Toch zijn er nog maar weinig ondernemers die er ook echt tijd voor vrij maken. Zonde naar mijn mening, al snap ik wel wat men tegenhoud.

Er rijzen namelijk nogal wat vragen als het gaat om bloggen en daarom heb ik een aantal meest gestelde vragen voor jullie op een rijtje gezet. Inclusief antwoord natuurlijk.

Kun je ook bloggen wanneer je een webshop hebt?

Bloggen kan in elke beroepsgroep. Dus ook wanneer je een webshop hebt. Misschien zelfs juist wanneer je een webshop hebt want er zijn nog maar weinig webshops die dit doen.

Daarnaast vind je op een webshop vrijwel alleen maar commerciële teksten, zoals de productteksten. Met een blog kun je laten zien dat je shop echt ‘leeft’. Door bijvoorbeeld inspiratie te geven, de laatste trends uit te lichten, maar ook door tips te geven en een kijkje achter de schermen te geven.

Blogs zorgen er dus voor dat jouw shop niet gezien wordt als een van de velen maar het maakt je uniek. Omdat jouw stem erachter zit.

Hoe vaak moet je een blog online zetten?

Laten we eerst beginnen met dat niets moet. Want ik weet dat er eigenwijze ondernemers zijn, zoals Suzan, die dingen lekker op hun eigen manier willen doen. En dat is helemaal goed natuurlijk.

Wel kan ik je aanraden om minimaal één blogartikel per maand te posten. Dit zorgt namelijk al voor 49% meer leads. Blog je wekelijks dan is dat bijvoorbeeld al 72%.

Waar blog je over?

Waar je over kunt bloggen is voor elk persoon en elk bedrijf natuurlijk geheel verschillend. Maar het is vooral goed te bedenken wat je ermee wilt bereiken. Wanneer je weet met welk doel je wilt bloggen en vooral ook wie je wilt bereiken dan is het al makkelijker om onderwerpen te bedenken.

Je kunt bijvoorbeeld schrijven over de meest gestelde vragen die je krijgt. Of over de laatste trends in jouw branche. Over manieren waarop je bepaalde producten kunt gebruiken. Of je geeft een kijkje in jouw werkdag.

Mocht je er alsnog niet uitkomen en kun je wel wat hulp gebruiken? Ik geef eenmalig en/of maandelijkse brainstormsessies waarbij we samen kijken naar de onderwerpen. Na zo’n sessie heb je direct een aantal onderwerpen waarmee je aan de slag kunt. En vast ook veel inspiratie voor nog veel meer.

Hoe lang moet een blogartikel zijn?

Het ligt er een beetje aan waarvoor je een blog schrijft. Is de grootste reden om gevonden te worden via Google dan is een lang artikel van minimaal 1000 woorden aan te raden. Dit zijn ongeveer twee tot twee en een half A4tje bij gebruik van lettergrootte 12 en diverse alinea’s (witregels dus).

Wil je vooral schrijven voor je doelgroep dan is 300 woorden ook al meer dan genoeg. Denk daarbij aan ongeveer drie kwart A4tje wanneer je diverse witregels (alinea’s) gebruikt en lettergrootte 12.

Kun je ook bloggen zonder al te veel op SEO te letten?

Natuurlijk kan dat! Wanneer je vooral wil bloggen voor je doelgroep en je het liefst via via gevonden wordt dan kan dat heel goed. Natuurlijk helpt SEO je er wel bij om nog beter door je doelgroep gevonden te worden. Maar door je blogs te delen in je netwerk, via social media en/of een nieuwsbrief kun je ook al veel bereiken.

Uiteraard raad ik wel aan om, wanneer je dan toch blogt, rekening te houden met SEO. Maar laat je daardoor alstublieft niet tegenhouden.

Heb jij, naast bovenstaande vragen, nog meer vragen voor me?
Dan kun je altijd contact met me opnemen via tekst@nicoleadelaars.nl of een via Instagram.

Deel deze pagina met andere onderneemsters
Stuur een appje
1
Heb je een vraag? App gerust!
Hoi, Suzan van de Online Etaleuze hier!

Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een appje.